Yoga som friskvård


Ett yogapass är ett mycket positivt sätt 
att ge kropp och hjärna en återhämtande och stärkande paus!

På en arbetsplats finns det naturligt en stor variation i människors bakgrund med olika träningsformer. Därför är det viktigt att välja en form av yoga som tar hänsyn till olika individers förutsättningar. En hel del människor utövar mycket rigorös yoga med stor behållning, men för många blir den för krävande och går för snabbt fram, med risk för att deltagaren inte får ut så mycket av passen och i värsta fall drabbas av skador.

Större delen av ett pass yoga-mindfulness består av fysiska övningar; yogarörelser och positioner (hatha yoga) som utövas lugnt och lyhört. Yogaläraren ger personlig guidning och variationer av övningarna för att alla ska kunna öva tryggt och säkert samt få bästa möjliga effekt. Yogapass med enkla, väl utvecklade och beprövade yogaövningar kan hjälpa till att förebygga/minska värk, spänning och stelhet i kroppen. Vid regelbunden övning blir kroppen mer flexibel, stark och stabil. Kroppskännedom och kroppsmedvetenhet ökar när vi övar lugn och lyhörd yoga vilket kan verka förebyggande på skador.

Det som är unikt med yoga-mindfulness är hur väl mindfulness är integrerat i hela yogapasset. Det ger deltagarna möjlighet att, tillsammans med de fysiska effekterna, utveckla större inre lugn, fokus, närvaro och uppleva en djup återhämtning. De får även med sig kunskaper i hur de kan bibehålla och förstärka denna effekt i sin vardag genom enkla dagliga övningar.

Yoga-mindfulness är en klassisk yoga och kommer direkt ur den levande yogatraditionen. Den har, utan att ge avkall på yogas grundprinciper, anpassats till våra förhållanden och förutsättningar idag. På samma sätt anpassar yogaläraren de olika övningarna och yogapasset för att passa gruppen som helhet och varje deltagares situation. 

Dhira Yoga Studio erbjuder kurser samt workshops för små grupper i yogastudion på Maria Skolgata 40 på Södermalm. En yogalärare kan komma till er arbetsplats i Stockholm och i vissa fall även till närliggande orter. Vid arbete hemifrån är kurser live online ett bra alternativ. Yogaläraren ger samma stora engagemang för varje deltagare som när kursen hålls på plats.

Hos oss i Dhira Yoga Studio är det Irmela Lilja som erbjuder yoga för arbetsplatsen. Irmela är yogalärare utbildad av Institutet Growth, health & care, personlig coach och grundare av Dhira yoga studio. Hon är en uppskattad lärare som har utövat yoga i många år och undervisar i yoga-mindfulness sedan 2010.

Vi kan tillsammans skräddarsy ett upplägg som passar er arbetsplats! 

Kontakt och offert
Irmela Lilja 070-417 35 90
info(at)coachingyoga.se

dhira yoga studio
Maria Skolgata 40, Centrala Södermalm
Stockholm

© Dhira Yoga Studio 2019

Hemsida av Rebecca Norberg