Praktiskt inför yogapasset

Mat och dryck
Det är bra om magen är i stort sett tom men du ska inte heller vara så hungrig att det känns jobbigt. Efter en rejäl, tyngre måltid är det bra om det går 3–4 timmar innan yogapasset. Du kan äta ett lättare mellanmål 1,5 timme innan passet börjar. Vi dricker inte precis innan eller under övningarna. Vänta ungefär en halvtimme innan du dricker eller äter efter passet.

Om du har problem med ditt blodsocker kan du ta en frukt, dricka mjölk, filmjölk eller vatten senast 20 minuter innan passet. Berätta gärna detta för din yogalärare.

Kläder 
Mjuka, bekväma kläder som följer kroppens rörelser. Gärna en extra tröja till avslappningsövningen. Yoga görs vanligen barfota. Strumpor kan användas under en del av passet. Vid fotsvamp eller öppna sår; var noga med att ha strumpor under hela passet och plåster på såret.

Yogamatta 
Vi har yogamattor och meditationskuddar att låna i yogastudion. Ta med ett lakan, påslakan eller en lång pläd som ska täcka yogamattan (75 x 200 cm). Det blir praktiskt, hygieniskt och fräscht för alla som lånar mattor.

Kroppen i normaltillstånd 
Det är bra om du kan komma 10–15 minuter innan vi startar. Du får bäst effekt av yoga-mindfulness om du inte är uppvarvad eller stressad när du kommer. Under vintern då du ska ut i kyla innan och efteråt är det bra att ha riktigt varma kläder att ta på dig.

Sjukdom eller skada 
Om du har högt blodtryck (även om du medicinerar för det), någon kronisk sjukdom, har blivit opererad eller har en skada är det viktigt att du konsulterar din läkare eller sjukgymnast och din yogalärare om vilka övningar som passar för dig och hur du kan utföra dem tryggt och säkert för att få en positiv effekt. Avstå ifrån yoga om du har feber eller sjukdomskänsla i kroppen. 

Allergier 
Vänligen undvik starka dofter då det kan orsaka besvär för allergiker.

Menstruation 
De första dagarna eller då du blöder mycket kan du fokusera på avslappning, andningsövning och meditation. Avstå ifrån övningar som är ansträngande. Du kan följa med mentalt i alla övningar det är ett bra sätt att öva! 

Graviditet 
Om du är gravid behöver du informera om det. Din yogalärare kommer att anpassa yogaprogrammet för dig så att det passar med var du är i din graviditet.

Mobilen 
Kom ihåg att stänga av den helt!


Hör alltid av dig till din yogalärare om du har förhinder att delta.

dhira yoga studio
Maria Skolgata 40, Centrala Södermalm
Stockholm

© Dhira Yoga Studio 2019

Hemsida av Rebecca Norberg